VEELGESTELDE VRAGEN – POLLEN

Pollen vzw is een vakantiedienst. Je kan bij hen terecht voor het huren van vakantiewoningen (tegen gunstige tarieven), maar ook voor het boeken van vakanties bij touroperators waarmee zij samenwerken. In het laatste geval treedt Pollen op als reisbureau waardoor jij kan genieten van aantrekkelijke kortingen.

De GSD-V betaalt aan Pollen een jaarbijdrage om al haar leden aan te sluiten. Jij kan daardoor gebruik maken van de vakantievoordelen van Pollen. Jouw aansluiting bij Pollen is dus een onderdeel van onze dienstverlening.

Pollen is een aparte vzw en geen onderdeel van de GSD-V.

 

Een overzicht van alle touroperators waarmee Pollen momenteel samenwerkt, kan je vinden op hun website: www.pollen.be.

De kortingen zijn afhankelijk van het hotel dat geboekt wordt en lopen op tot 8%. Deze korting geldt bovenop alle kortingen die door de touroperator zelf toegekend worden (vroegboekkorting, kinderen gratis…).

Naast de korting op het hotel, geniet je ook van deze bijkomende voordelen:

 • Je hoeft geen dossierkosten te betalen.
 • Als je kinderen (<18 jaar) meegaan op reis, krijg je een korting van € 5/kind/dag (maximum € 50/kind/jaar). Deze korting wordt je aangeboden door de GSD-V en rechtstreeks in mindering gebracht van de totaalprijs.
 1. Eerst registreer je je op de website van Pollen. Hiervoor heb je het KBO-nummer van je werkgever nodig.
 2. Dan geef je je gewenste vakantie door.
  • Voor een reis via Pollen bij een touroperator:
   via het inschrijvingsformulier/bestelformulier kan je aan Pollen de gegevens van de gewenste vakantie bezorgen (brochure waarin je de vakantie hebt gezien, hotel, gewenste formule…).
  • Voor een boeking van een appartement of vakantiewoning bij Pollen:
   door op de website op ‘reserveren’ te klikken bij het gewenste vakantiehuis of door telefonisch contact op te nemen met Pollen.
 3. Je stort het gevraagde voorschot en bezorgt Pollen het betaalbewijs ervan.
 4. De medewerkers van Pollen doen zo snel mogelijk het nodige voor je boeking. Ze staan van maandag tot vrijdag voor je klaar van 8u tot 16u30.
  Een boeking wordt normaal gezien dezelfde dag nog geplaatst, maximaal een dag nadien. Een dag later krijg je ook de bevestiging via mail.

Nee, je boeking moet verlopen via Pollen vzw. Zij kunnen je de korting aanbieden omdat ze als reisbureau optreden. Dit kan niet meer als je je boeking reeds elders gedaan hebt.

Als je je reis al geboekt hebt, kan je dus geen korting meer krijgen bij Pollen.