TUSSENKOMSTEN IN MEDISCHE KOSTEN

Over welke kosten gaat het?

De GSD-V komt voornamelijk tussen in de remgelden van erkende medische kosten zoals consultaties bij dokter, tandarts, kinesist, specialisten, erkende medicatie aangekocht bij de apotheker, labo-analyses, verzorging of opname in het ziekenhuis… Deze zitten vervat in de remgeldteller die u kan opvragen bij uw mutualiteit.

Daarnaast komen ook volgende kosten in aanmerking:

  • aankoop van brillen/lenzen, hoorapparaten, steunzolen en haarprothesen
  • kosten voor orthodontie/tandprothesen/implantaten en een behandeling bij een osteopaat.

Lees hieronder bij ‘Aanvraag’ hoe deze uitgaven aan ons bewezen kunnen worden.

Hoe berekenen wij onze tussenkomst in de ingediende medische kosten?

Onze tussenkomst is steeds een percentage van de door jou ingediende kosten. Bovendien hanteren we voor elke kost ook een maximumbedrag. We betalen je dus nooit de volledige kosten terug.
De hoogte van het percentage en het plafondbedrag zijn afhankelijk van je inkomen en gezinssamenstelling. Dit wordt bij elke aanvraag berekend door je maatschappelijk assistent(e).

De plafondbedragen gelden als volgt:

  • Voor de remgeldteller: per gezin en per kalenderjaar.
  • Voor brillen/lenzen/laseroperaties, hoorapparaten en extra tandkosten: per gezinslid en per drie kalenderjaren.
  • Voor steunzolen, haarprothesen en osteopathie: per gezinslid en per jaar.

Voorbeeld: als je een factuur indient voor een bril aangekocht in 2022 en je komt daarmee aan jouw plafondbedrag, dan kan je pas opnieuw brilkosten indienen voor een aankoop in 2025.
Als je met deze aankoop het plafond niet bereikt hebt, kan je in 2023 en/of 2024 wel kosten voor brillen en lenzen blijven indienen.

Als je een plafondbedrag bereikt hebt, laten wij dit weten en vermelden we ook wanneer de volgende kosten ingediend mogen worden.